Hem » Magnetfolie & Järnfolie » Magnetfolie

Magnetfolie

Magnetfolie, även kallat magnetmatta eller magnetfilm, är en väldigt flexibel och mångsidig produkt. Vi har magnetfolie som självhäftande, råmaterial eller belagd med vit PVC. Magnetfolien kan bland annat användas för digitaltryck (med vit PVC), lagerhantering eller inredning. Läs mer om de olika varianterna här nedan eller klicka dig vidare in till respektive produkt.

Magnetfolie självhäftande

Magnetfolie (även kallat magnetmatta) som är självhäftande på den omagnetiska sidan. Den flexibla magnetfolien är även skyddsbehandlad på den magnetiska (råmaterial)-sidan. Det går att skära till magnetfolien för önskade dimensioner.

Magnetfolie råmaterial

Magnetfolien (även kallat magnetmatta) i råmaterial är magnetisk på ena sidan. Den flexibla magnetfolien har en bredd av industriella applikationer, men magnetfolien kan också användas för att göra t.ex. skyltar, reklammagneter, trafiksymboler, maskering vid lackering, inredningsdetaljer m.m.

Magnetfolie belagd med vit PVC

Magnetfolie (även kallat magnetmatta) där ovansidan är belagd med vit PVC. Magnetfolien är även skyddsbehandlad på den magnetiska (råmaterial)-sidan. Den omagnetiska sidan är belagd med PVC som är perfekt för tryckning. Det går att skära till magnetfolien för önskade dimensioner.

Magnetoplast

Magnetoplast är en form av magnetfolie som har extremt hög häftstyrka. Den består av plastbundna anisotropa permanentmagneter. Finns som ark i nedan angiven storlek men kan på förfrågan även erhållas i speciella mått eller i stansad form. Magnetoplast kan också fås i material som tål högre temperatur.

Användningsområden för magnetfolie

Magnetfolien används för att göra bland annat: skyltar, reklammagneter, maskering vid lackering, inredningsdetaljer, lagerhantering m.m. Det går även att kombinera magnetfolien belagd med vit PVC och magnetfolie ferrosoft för att skapa flexibla skyltsystem. Den tjockare folien är lämplig för screentryckning. Magnetfolien i tjockleken 0.3 mm är speciellt anpassad för digitaltryck.

Kundanpassad tillverkning av magnetfolien

Magnetfolien kan också offereras med den omagnetiserade sidan belagd med PVC i andra färger, i andra tjocklekar, i olika bredder och i olika rullängder, omagnetiserade eller med specificerad magnetisering skicka då en förfrågan till oss.

 

Läs mer